The Story behind Arte & Zayne

We denken graag dat onze thee niet zomaar thee is. Onze thee vertelt verhalen. Verhalen van over de hele wereld. Van plaatsen die we hebben gezien, van de mensen die we hebben ontmoet en van alle culturen die we zijn gaan ontdekken.

The Story behind Arte & Zayne

We denken graag dat onze thee niet zomaar thee is. Onze thee vertelt verhalen. Verhalen van over de hele wereld. Van plaatsen die we hebben gezien, van de mensen die we hebben ontmoet en van alle culturen die we zijn gaan ontdekken.

Mesmerised by the world of tea

Wij zijn Arte & Zayne: reizigers en verwonderaars naar keuze, theefreaks door toeval. We kennen elkaar sinds onze geboorte, maar we hebben elkaar pas net ontmoet. Noem ons broers, zussen, vrienden, geliefden, muzikanten, magiërs; wat je verbeelding je ook zegt, we kunnen het zijn. Onze verbeelding vertelde ons dat we naar de verre uithoeken van de wereld moesten reizen. Op zoek naar avontuur, op zoek naar schoonheid. Zowel binnen de wereld zelf als in de mensen en plaatsen die we zouden gaan ontdekken.

In XNUMX kwamen we onverwachts een prijswinnende theesommelier tegen in Berlijn. Hij deelde zonder voorbehoud zijn enthousiasme over thee met ons, en we konden niet anders dan in vervoering raken ... Hij sprak over de delicatesse van thee,  over de enorme diversiteit aan geuren en smaken, over de geschiedenis, de toekomst en over de ware kunst van het maken van thee. De wereld van thee bleek een ongelooflijk fascinerende, boeiende en veelzijdige te zijn en dit gesprek markeerde het begin van onze reis erin. Een reis die steeds interessanter wordt.  

Our Name

Arte & Zayne

De naam Arte & Zayne verwijst naar het woord 'artisanaal' of ambacht. Bij toeval ontdekten we dat 'Zayne' nog een positieve bijklank heeft: in zowel Hebreeuws als Arabisch betekent het 'vreugde en schoonheid'

Stories and traditions

Thee blijkt zoveel meer te zijn dan alleen een drankje; meer dan een zak gedroogde bladeren verdronken in een kopje heet water. Thee vertelt een verhaal. Verhalen over verre en exotische landen; over velden van betoverende schoonheid waar theebladeren met de hand worden geplukt; verhalen over intense aroma's en kleuren, verhalen over tradities, solidariteit en rituelen. De geschiedenis van thee is lang en complex en verspreidt zich over duizenden jaren over meerdere culturen. Velen hebben hun eigen theetradities, meestal eeuwenlang, sommige zelfs millennia lang. En dat is geen toeval.

Our tea journey

Onze echte betovering kwam toen we nederig getuige waren van een theeceremonie in Assam, India. Het was magisch ... de geuren, de kleuren, de aandacht voor detail en het gemoedelijke. Het was een aromatisch spiritueel moment, waar alchemie in ons opkwam toen we naar elkaar keken maar niet konden praten. Omringd door mensen die ons van harte verwelkomden in hun ceremonie van vriendschap en perfectie. Vanaf dat moment wisten we dat we een missie hadden: dat speciale moment steeds opnieuw thuis beleven. Om het met zoveel mogelijk mensen te delen. Dus namen we onze eerste heilige thee-ervaring mee, vulden onze koffers met de beste theesoorten die we konden vinden en gingen op verkenning. Onze verbeelding was volledig aangestoken en onze echte reis was eindelijk begonnen ... 

Arte & Zayne

Signature Blends

In XNUMX zijn we begonnen met het samenstellen van onze allereerste theemelanges, met slechts XNUMX%  biologische en handgeplukte losse theebladeren. De theesoorten die we gebruiken komen uit pure theelanden zoals India, China en Japan. We mengen ze met allerlei mooie kruiden, heerlijk gedroogd fruit en bloemen van over de hele wereld. In feite zijn we nog maar net begonnen, maar we zijn zowel bescheiden als trots op wat we tot nu toe hebben ontdekt en gecreëerd: XNUMX theesoorten, tisanes en melanges in onze winkel zijn het resultaat van onze alchemie: fysieke ingrediënten melangeren brengt liefde, verhalen en avontuur. We willen dat onze melanges je verrassen, maar je toch een comfortabele vertrouwde sensatie geven, een beetje verlangen zelfs, verlangend naar een plek waar je nog niet bent geweest.

Wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste smaken, smaakvolle samenwerkingen en online aanbiedingen. Schrijf je in voor de Arte & Zayne nieuwsbrief.

© 2020 Arte & Zayne handgemaakte thee. Alle rechten voorbehouden.